Eides Renhold - Fjern vond lukt på toalettet

Fjern vond lukt på toalettet

Det kan være flere grunner til at det lukter vondt på toalettet, men uansett årsak er jevnlig renhold den enkleste grunnen å fjerne den vonde lukten på. Se over disse rådene - kanskje oppdager du synderen med en gang og slipper å ha den flaue lukten på toalettet fremover.

De fleste årsakene til vond lukt på badet er enkle å rette opp i – vi bare er late eller for uoppmerksomme til å gjøre det. Det er også viktig å tenke på at vond lukt ikke bare er forstyrrende, men kilden kan også være en bakteriebombe.

Fukt er en av de vanligste årsakene til vond lukt. Når det oppstår vannlekkasjer eller oppstår kondens etter en dusj vil det ofte oppstå soppvekst og vekst av bakterier/mugg. Dette kan også skje på fliser med ujevn overflate slik at det vokser til i sporene.

Hvis det har blitt skader som følger av fukten er det intet annet å gjøre enn å reparere den. Hvis du vasker ofte med rengjøringsmidler på flisene bør du dog kunne unngå problemet, hvis ikke bør du ta kontakt med noen som kan renhold i Østfold.

Sterk lukt er ofte et tegn på at noe har begynt å råtne. Da er det bare å finne frem sterke midler som klorin eller salmiakk (ikke samtidig!) når du har lokalisert hva det er som råtner. Et tips kan også være å gjøre en kraftig utluftning av badet ofte, ettersom det gjerne oppstår tett og innestengt luft i disse rommene.

Hvis det oppstår en kloakklignende duft i badet bør du sjekke kranene dine. Da er det ofte en pakning som ikke er tett nok, slik at duften kommer opp av sluket.

For å unngå luktproblemer på badet anbefales det at du kjører en grundig vask minst en gang i måneden. Her er det nødvendig med varmt vann og gode renholdsprodukter slik at bakteriene dør og badet faktisk blir rent – det ser ikke bare slik ut.