Hvordan fjerne flekker

Hvordan fjerne flekker?

Flekker kan være vanskelige å få vekk, men ikke umulige. Disse enkle triksene kan hjelpe deg med de enkleste flekkene - men husk at det er forskjellig fremgangsmåte avhengig av hvilken type flekk det er. Vi forklarer hvordan du gjør det på egen hånd, så slipper du å bruke eksperthjelp for hver flekk.

Flekker må behandles ulikt avhengig av hvordan de oppstod. I denne artikkelen tar vi for oss hvordan du fjerner flekker på klær med forskjellige årsaker.

Rødvindflekker

Det høres kanskje umulig ut å fjerne en slik flekk når den først har satt seg, og skulle du ikke få gjort det selv, kan du kontakte noen som driver med renhold i Østfold. Her er tipsene for å fjerne rødvinsflekker:

Så snart flekken oppstår må du bruke kokende vann (hvis plagget tåler det) for å fjerne flekken. Da kan den reddes uten såpe.

Hvis du er sent ute kan du påføre oppvaskmiddel og vente et par timer før du vasker plagget som normalt.

Kosmetikkflekker

Disse fjernes enkelt med vanlig oppvaskmiddel som Zalo eller tilsvarende. Det er viktig at man påfører middelet direkte på flekken og lar det ligge i noen timer før man vasker med så høy temperatur som plagget måtte tåle. Hvis flekken overlever denne behandlingen er det mulig å bruke hydrogenperoksid med nok en påfølgende vask.

Flekker som skyldes parfyme kan fjernes ved litt forsiktig gnikking med en klut som er dyppet i sprit.

Fett- og oljeflekker

Slike flekker sitter ofte svært godt i plagget. Også her kan du prøve noe oppvaskmiddel på samme måte som ovenfor, men resultatet blir ikke alltid bra. Da kan det lønne seg å prøve med white-spirit etterfulgt av en grundig vask.