Eides Renhold - Slik vasker du datamaskinen

Slik vasker du datamaskinen

Som med all elektronikk er det ikke bare å pøse på med vann og vaskemiddel når husets datamaskin skal rengjøres. Den må behandles med omhu, men bør vaskes ofte. Du tenker kanskje ikke over det, men tastaturet ditt er fullt av skitt og sammen med en urenset dataskjerm utgjør den en grusom bakteriebombe.

Både bærbare og stasjonære maskiner har behov for en vask innimellom. Selve rensen innvendig av maskinen tar vi ikke for oss her da da det blir for komplisert, men å vaske tastatur og dataskjerm kan hjelpe deg med å unngå forkjølelse og det gjør naturligvis jobben med datamaskinen langt bedre.

Vask av tastatur

Stasjonære tastatur rengjøres best med trykkluft på boks. På denne måten kan du blåse vekk alt støv som har samlet seg mellom tastene, og rester fra potetgull og sjokolade. Kliss og lignende fjernes best med en svært lite fuktig klut eller et tørkle dyppet i sprit. Her er det dog viktig at det ikke blir fukt nede i tastaturet!

Moderne tastaturer på bærbare datamaskiner er bygd slik at det ikke skal samle seg støv og skitt imellom tastene, men kliss kan med fordel fjernes på samme måte som nevnt ovenfor her. Og tastatur er bakteriebomber som må rengjøres!

Vask av PC-skjerm

Her anbefaler vi spesialmidler som selges på elektronikkforretninger som Elkjøp eller hos noen som driver med renhold i Moss. Ved å bruke disse kan du rengjøre skjermen på en sikker måte, og du slipper å lure på om den flekken er en flue eller bare noe på skjermbildet.

IKKE bruk zalo eller våte kluter for å rengjøre LCD-skjermer. Det anbefales ikke, du vil ikke få det skikkelig rent og vil kunne ende opp med en ødelagt skjerm.